Maars Living Walls are in the new and largest courthouse in The Netherlands. A building, ten floors high with a surface of 60,200 square feet, with fifty courtrooms and offers 1000 employees a place to work.

The design of the courthouse radiates authority, yet remains inviting. This inviting and accessible feeling is created by glass-centric design. Maars glazed walls String² and Horizon are perfectly in place in this open and transparent space.

Flexibele and Sustainable
The courthouse is designed with flexible and sustainable solutions so that the layout can be easily changed to fit with new developments in the future. Maars partition walls can be fully demounted and can evolve with the needs and demands that comes with new developments. This way our partition walls contributes to the sustainability of the courthouse. The walls that are installed in the new courthouse are certified with Cradle to Cradle Silver.

Our newest wall system M923. is certified with the Cradle to Cradle Silver certificate. All of our glazed partition systems also have been rewarded with a Cradle to Cradle Silver certificate.

Sustainability is an important topic within Maars. Maars Partition systems are designed to repair, reuse and remake. With these key elements Partition Walls contribute to a circular economy. Our walls are known for its flexibility, we can easily reuse the wall system to create a different design.

The past months we have worked on our Cradle to Cradle certification. For our glazed walls systems and M923. we were aiming for a Cradle to Cradle silver certificate. For our steel walls we aimed on bronze.

We had a very positive assessment. We proudly announce that this has resulted in a Cradle to Cradle silver certificate for our glazed partition walls and M923. wall system and a bronze certificate for our steel partition walls.