Vrije Universiteit Amsterdam 'Inbouwpakket Campusplein'

Maars Living Walls was invited by Visser en Smit Bouw to deliver and install the partitions for the Vrije Universiteit, “Inbouwpakket Campusplein” in Amsterdam. This multifunctional building is designed by Team V Architectuur. The lecture halls can also be used as movie theaters. 

In total Maars delivered 7.630 m² steel and glazed String²/ Metaline 100 and 30 minutes fire resisting partitions, 319 pcs. of 40 mm steel doors and 100 mm XL steel doors. Maars designed a special upper profile, because the floors and ceilings can work independently up to +40mm and -40mm. After making propositions for these new details, Maars tested the stability of the partitions. 

A very good result, thanks to a good collaboration with Visser en Smit and Vrije Universiteit Amsterdam. The project was installed by E.J. Montage.